Mondwater Top10? – Beste mondspoeling | Goed of Slecht?

Beste mondwater Top10? Alles over mondspoelingen met of zonder alcohol, fluoride en chloorhexidine.

CB12 goed of slecht? | Alles over CB12 mondspoeling

cb12Heeft CB12 bijwerkingen?

Het antwoord op de vraag of CB12 mondwater bijwerkingen heeft is afhankelijk van de frequentie van het gebruik. Bij veelvuldig gebruik van CB12 mondspoeling kunnen we op verschillende fora lezen dat gebruikers problemen ervaren zoals aanslag op de tanden en brandende mondslijmvliezen. Een Top10 overzicht van de beste mondwaters tegen slechte adem vind je op deze pagina.

CB12 goed of slecht?

Alcohol
In CB12 zit alcohol. Door dagelijks te gorgelen met een alcoholspoeling kun je volgens sommige onderzoekers niet alleen mondschimmel oplopen, maar heb je óók een verhoogd risico op mond- en keelkanker. Alcohol verdroogt de mond. In een droge mond vermenigvuldigen bacteriën zich sneller en kunnen ze meer schade aanrichten. Het is daarom tegenstrijdig dat fabrikanten alcohol toevoegen aan hun mondwaters en ondertussen claimen slechte adem te bestrijden.

Chloorhexidine
In CB12 zit chloorhexidine. Deze stof doodt in één klap alle bacteriën in de mond, maar heeft bij dagelijks gebruik mogelijkerwijs bijwerkingen zoals zwarte tanden, verhoogde bloeddruk en een zwarte tong.

 

Goede punten van CB12?

Wat zegt CB12?
– Verzekerd van een frisse adem voor 12 uur lang.
– Bescherming van tandglazuur.

Fluoride
In CB12 vind je ook fluoride. Fluoride helpt je tanden beschermen tegen gaatjes. Steeds meer mensen zeggen dat fluoride giftig is en onnodig in mondwaters wanneer je reeds poetst met een fluoride tandpasta.

Zink
In CB12 zit zink. Zink en chloorhexidine vernietigt bacteriën en zet volatiele zwaveldeeltjes (slechte adem) om in niet-volatiele zwavelgeur. Zink is een uitstekend ingrediënt voor mondwaters, maar kun je ook combineren met andere ingrediënten dan alcohol of chloorhexidine. Spoelingen met zuurstof en zink is een uitstekende (veilige) vervanger. Voor een top10 lijst met beste mondwaters klik hier.

Conclusie
Veel mensen kiezen ervoor CB12 te vermijden, vanwege de ingrediënten alcohol en chloorhexidine. Op verschillende forums wordt gesproken over tandverkleuring, smaakaantasting, een zwarte of brandende tong en geïrriteerde slijmvliezen bij dagelijks gebruik van CB12. Aan de andere kant heeft CB12 bewezen bacteriën te vernietigen.

 

Overige ingrediënten in CB12

Verder vind je in CB12 de stof glycerine terug. Glycerine wordt vervaardigd uit plantaardige óf dierlijke vetten en voorkomt dat de mondspoeling uitdroogt.
Sorbitol is een caloriearme zoetmaker en geeft een prettige smaak.
PEG40 is een bindmiddel en zorgt ervoor dat stoffen met elkaar kunnen mengen. Potassium acesulfame is een kunstmatige zoetstof.
Citroenzuur. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, citroenzuur is nodig om de ph waarde in balans te houden. Een te zure mondwater is slecht voor tanden.