Mondwater Top10? – Beste mondspoeling | Goed of Slecht?

Beste mondwater Top10? Alles over mondspoelingen met of zonder alcohol, fluoride en chloorhexidine.

Beste mondwater tegen droge mond? | Top10 spoelingen

Beste mondwater tegen droge mond?

mondwater droge mond

Beste mondwater tegen droge mond?

Er zijn verschillende mondwaters op de markt die claimen een droge mond (xerostomie) tegen te gaan, maar hebben jammergenoeg niet altijd het gewenste resultaat omdat ze dubieuze bestanddelen bevatten die de mond juist uitdrogen. Om die reden hebben enkele fabrikanten betere formules ontwikkeld. Wat zijn de beste mondwaters bij monddroogheid en wat kun je beter niet gebruiken?

 

Oxyfresh = beste mondwater droge mond!

mondwater tegen een droge mondVanwege de toevoeging van actief zuurstof en zink is Oxyfresh is samen met Oxyd8 één van de beste mondwaters tegen monddroogheid. De meeste doorsnee mondwaters bevatten “agressieve” ingrediënten waar de mond juist van uitdroogt. Let er daarom goed op dat wanneer je een mondspoeling koopt er géén alcohol of sodium lauryl sulfaat in zit. Alcohol zet de speekselklieren op “on hold” en kan al na enkele dagen vervelende bijwerkingen veroorzaken.

Oxyfresh en Oxyd8 daarentegen bestaan enkel uit milde en speekselstimulerende bestanddelen die tegelijkertijd meewerken aan een gezonde mondflora. Lees meer over OxyFresh.

 

Zink en Zuurstof

tandpasta droge mondDe meeste mondwaters (met alcohol, waterstofperoxide, sodium lauryl sulfaat, parabenen, saccharine, of cetylperidiniumchloride) kun je maar beter niet langer dan een paar dagen gebruiken in verband met mogelijke bijwerkingen. Enkele bijwerkingen zijn; mondbranden, geïrriteerde weefsels, verkleurde tanden en zelfs mondkanker.

Wanneer je op zoek bent naar producten die de mond hydrateren kijk dan naar spoelingen die ingrediënten bevatten die de speekselklieren stimuleren zoals active oxygen (zuurstof), zink en tea tree olie. Ook xylitol, ammonium glycyrrhizate, sorbitol en PEG12 voorkomen uitdroging. Deze efficiënte combinatie vind je terug in de spoelingen van OxyFresh, Oxyd8 Plus of PerioTherapy (voor ontstoken tandvlees).

 

Oorzaak droge mond

Een droge mond kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn; medicijngebruik, mondademhaling ‘s nachts, koffie, alcohol of onvoldoende stimulatie van de speekselklieren. Het hebben van een droge mond zorgt voor flinke orale ongemakken zoals een slechte adem, een brandende tong, ontstoken tandvlees en tanderosie.

Lees ook: 

De beste 10 mondwaters