Mondwater Top10? – Beste mondspoeling | Goed of Slecht?

Beste mondwater Top10? Alles over mondspoelingen met of zonder alcohol, fluoride en chloorhexidine.

Helpt mondwater? Mondspoelingen die wél en niet helpen!

helpt mondwaterHelpt mondwater?

Op de vraag of mondwater helpt kunnen we niet direct antwoord geven. Het heeft er vooral mee te maken om welke reden je een mondspoeling wilt gebruiken. Daarnaast bevatten een hoop mondspoelingen, ingrediënten die de laatste jaren in opspraak zijn gekomen. Op deze pagina kun je alle ingrediënten van mondspoelingen bekijken en zelf beoordelen of je hiermee wilt spoelen. In dit artikel leggen we verder uit of mondwater wel of niet helpt.

Mondwaters met sodium chlorite helpen meestal goed!

Mondwaters met sodium chlorite helpen meestal goed!

Ja, mondwater helpt

Er zijn wel degelijk mondspoelmiddelen die écht helpen! Mondspoelingen met actieve zuurstof, zink en tea tree olie helpen volgens onderzoekers uitstekend (als één van de weinige ingrediënten) tegen o.a. een slechte adem, bacteriën en een droge mond, zónder daarbij vervelende bijwerkingen te creëren. Daarnaast verzorgen actieve zuurstofmoleculen niet alleen het tandvlees, ze remineraliseren óók de tanden en kiezen. Deze unieke zuurstofformule vind je onder andere terug in Oxyd8, OxyFresh en Periotherapy.

 

Nee, mondwater helpt niet

Er zijn mondwaters die dubieuze stoffen bevatten. De meeste commerciële spoelingen worden afgeraden door tandartsen. Mondwaters met alcohol, saccharine, waterstofperoxide, sodium lauryl sulfaat, parabenen, triclosan, chloorhexidine en kleurstoffen zijn minder goed voor het gebit en slijmvliezen. Deze kun je daarom beter niet gebruiken. Wil je weten wat de 10 meest gewaardeerde gorgelmiddelen zijn bekijk dan dit overzicht.

 

Schijn bedriegt!

Ondanks dat je van de meeste mondspoelingen in het begin het idee hebt dat ze je mond frisser maken, zul je goed moeten beseffen dat veel ingrediënten in spoelmiddelen op den duur niet alleen schade aanrichten aan je mondweefsels, maar óók je ademgeur aanzienlijk verslechteren. Waarom fabrikanten, ondanks de bijwerkingen, bepaalde stoffen tóch in hun mondwaters mixen heeft te maken met meerdere factoren:

 

  1. Veel ingrediënten zorgen voor een frisse en actieve prikkeling in de mond, waardoor de klant het idee heeft dat het écht werkt.
  2. Bepaalde ingrediënten (chloorhexidine) doden rigoureus álle bacteriën, dus ook de goede.
  3. Sommige ingrediënten zijn nodig voor een langere houdbaarheidsdatum
  4. Sommige ingrediënten zorgen ervoor dat andere bestanddelen gedragen kunnen worden.

 

Goed mondwater

goed mondwaterEen goed mondwater is in staat alléén de anäerobe bacteriën uit te schakelen zonder schade aan te richten aan tanden, tong en slijmvliezen of daarbij de mondflora te ontregelen. Dit zijn de spoelmiddelen die actieve zuurstof en zink bevatten. Anäerobe bacteriën zorgen voor slechte adem en kunnen niet overleven in een zuurstofrijke omgeving.

Door te spoelen met OxyFresh maak je op een mondvriendelijke wijze, korte metten met deze schadelijke bacteriën!