Mondwater Top10? – Beste mondspoeling | Goed of Slecht?

Beste mondwater Top10? Alles over mondspoelingen met of zonder alcohol, fluoride en chloorhexidine.

Triclosan in mondspoeling? | Alles over mondwaters met triclosan

triclosanTriclosan in mondwater goed of slecht?

Triclosan is een bacteriedodende poeder dat goed te combineren is met andere ingrediënten, zonder dat het zijn kracht verliest. Het voorkomt tandplak en ontstekingen. Maar let op! Triclosan doodt een breed scala aan bacteriën, waardoor er een verhoogde kans bestaat op bijwerkingen. Sinds kort is triclosan omstreden, het zou namelijk kankerverwekkend zijn, de hormoonhuishouding ontregelen en de bevolking resistent maken tegen antibiotica.

oxyd8Triclosan gecombineerd met zink

Vooral de mix van triclosan en zink zie je met regelmaat terug in mondwaters. Zink is een prima bestanddeel, maar kan beter gecombineerd worden met natriumbicarbonaat zoals deze samenstelling (zinkzout) terug te vinden is in de revolutionaire Oxyd8 spoeling.

 

Langere houdbaarheidsdatum

Triclosan is in veel verschillende producten terug te vinden met niet alleen als doel bacteriën te doden, óók voor het creëeren van een langere houdbaarheidsdatum. Je ziet het onder meer in handzeep, tandpasta, cosmetica, scheergel en deodorant.

 

Beste mondwater

In Europa is vastgesteld dat het percentage triclosan in middelen maximaal 0,3% mag zijn. Voor een lijst met effectieve mondspoelingen waarvan je zeker weet dat ze geen bijwerkingen hebben klik hier.