Mondwater Top10? – Beste mondspoeling | Goed of Slecht?

Beste mondwater Top10? Alles over mondspoelingen met of zonder alcohol, fluoride en chloorhexidine.

Mondwater kopen? | Welke mondspoeling je móet bestellen!

mondwater kopenWelke mondwater zal ik kopen?

Er zijn in Nederland meer dan 200 verschillende merken mondwaters te koop, waarvan de meeste spoelingen helaas schadelijk voor je gebit kunnen zijn. Navigeer naar deze pagina voor een Top10 overzicht van ‘s werelds meest gewaardeerde mondwaters. Hieronder kun je lezen welke verschillende mondwaters te koop zijn en waar je rekening mee moet houden.

 

3 typen mondwaters

Om de keuze van welke mondwater je moet kopen eenvoudiger te maken, gaan we ze eerst onderverdelen in 3 categorieën:

 

Slechte adem

1. Mondwater tegen slechte adem
(zink, natriumbicarbonaat, oliën en actieve zuurstofmoleculen)

Mondwaters tegen slechte adem zijn zéér nuttig, maar alléén wanneer ze oliën, natriumbicarbonaat, zink en actieve zuurstof bevatten. (Vind je terug in Oxyd8®) Deze stoffen bereiken namelijk ook de plekken in de mond waar je met je tandenborstel niet bij komt.

Actieve zuurstofspoelingen zijn met de wetenschap van nu één van de beste mondwaters tegen schadelijke bacteriën, zónder dat ze de natuurlijke huishouding van de mondholte ontregelen. Voor slechte adem raden we daarom aan Oxyd8 te kopen, omdat veel commerciële spoelmiddelen stoffen bevatten met mogelijke bijwerkingen.

 

Ontstoken tandvlees

2. Mondwater tegen ontstoken tandvlees, schimmels en infecties
(deze spoelingen bevatten vaak chloorhexidine, triclosan, waterstofperoxide of cetylperidiniumchloride, maar vanwege bijwerkingen wordt aangeraden zuurstofspoelingen te gebruiken)

Mondwaters tegen ontstoken tandvlees of infecties kun je het beste alléén in uiterste nood gebruiken en mag je slechts voor een paar dagen inzetten, vanwege zeer vervelende bijwerkingen.

Een van de meest effectieve mondwaters tegen een tandvleesontsteking is PerioTherapy.  PerioTherapy heeft geen schadelijke ingrediënten en mag daarom zo lang gebruikt worden als je wilt. Hiervan krijg je dus ook geen slijmvliesirritaties of zwarte verkleuring van de tanden.

 

Sterkere tanden

3. Mondwater tegen gaatjes en voor een sterker gebit. (Deze gorgelmiddelen bevatten vaak fluoride)

Mondwaters met fluoride zijn in principe overbodig wanneer je driemaal daags je tanden poetst met een fluoride tandpasta.

 

Fluoride in opspraak

Mondwaters die goed zijn voor je tanden bevatten volgens sommigen op zijn minst fluoride, terwijl andere specialisten te kennen geven dat het nooit echt bewezen is dat fluoride, gaatjes tegengaat. Voor sterkere tanden raden we aan om Oxyd8 Plus tandpasta te gebruiken.

 

Beste mondwater kopen?

Hier geven we onze zorgvuldige lijst van beste mondwaters weer. En hier kun je alles lezen over waarom je beter mondwater zonder alcohol kunt gebruiken.