Mondwater Top10? – Beste mondspoeling | Goed of Slecht?

Beste mondwater Top10? Alles over mondspoelingen met of zonder alcohol, fluoride en chloorhexidine.

Beste mondwater zonder alcohol? | Top3 beste alcoholvrije mondspoelingen

Beste mondwater zonder alcohol – Top3

beste mondwater zonder alcohol

Oxyfresh = beste mondwater

De állerbeste mondwaters bevatten géén alcohol en liever wél ingrediënten zoals actief zuurstof, zinklactaat en aloë vera. Uit recent onderzoek is gebleken dat de combinatie van zink en actief zuurstof dezelfde antibacteriële kracht vertoont als alcohol en chloorhexidine, maar géén bijwerkingen vertoont. Het mondwater van OxyFresh is om die reden erg populair. In dit top10 overzicht van beste mondwaters lees je er meer over.

 

mondwater met alcoholMondwater met of zonder alcohol?

Alcohol vind je terug in de meeste (goedkope) mondspoelingen en wordt met name gebruikt voor het ‘dragen’ van ingrediënten zoals menthol en eucalyptus. Uit verschillende onderzoeken blijkt inmiddels dat je gorgelmiddelen met alcohol beter niet kunt gebruiken. Hoe zit dat precies?

 

Mondwater met alcohol goed of slecht?

  1. Alcohol zet de speekselklieren tijdelijk op non actief, waardoor de mond verdroogt. Omdat de speeksel het belangrijkste aandeel heeft in de natuurlijke gebitsverzorging, is een droge mond nadelig voor de ademkwaliteit en de algehele gezondheid van het gebit.
  2. Uit een recent onderzoek blijkt dat mensen die met regelmaat alcoholische mondspoelingen gebruiken een verhoogde kans op keelkanker hebben, omdat kankerverwekkende stoffen makkelijker de keelholte kunnen binnendringen.
  3. Omdat óók de goede bacteriën worden gedood door alcoholische mondwaters, kunnen schimmels zich ongestoord ontplooien en resulteren in een flinke candida-infectie.
  4. Mondwater met alcohol werkt katalyserend in combinatie met zure voedingsmiddelen, waardoor tanderosie en verkleuring sneller optreedt.
  5. Fabrikanten voegen alcohol toe aan mondwater, voor het dragen van bestanddelen als menthol en eucalyptus. Het tegenstrijdige is dat deze elementen wél fris aanvoelen, maar niet de bacteriën aanpakken die verantwoordelijk zijn voor tandbederf en slechte adem. Eucalyptus en menthol zijn bestanddelen die je mond juist uitdrogen, waardoor een perfecte leefomgeving voor stinkende bacteriën wordt gecreëerd.
  6. Minder relevant, maar zeker vermeldenswaardig, is dat een alcoholtester van de politie geen onderscheid kan maken tussen alcohol uit mondwater of alcohol uit drank, waardoor het resultaat van de test onjuiste gegevens naar buiten kan brengen na het spoelen met een alcoholische mondwater. Er zijn enkele ex-alcoholisten die mondwaters mijden vanwege de angst op terugval.
  7. Alcohol zorgt voor een prikkelend of brandend gevoel in de mond. Als je ervoor kiest mondwater te gebruiken als aanvulling op de dagelijkse mondverzorging, wees erop bedacht dat er géén alcohol in zit, je kunt er namelijk aften en mondzweren van krijgen. Niet alleen alcohol, maar ook sodium lauryl sulfaat kun je daarom beter vermijden.


 

Wat zijn dan wél de beste mondwaters?

De beste mondwaters tegen slechte adem zijn mondwaters die niet alleen gericht zijn op de uitschakeling van de anäerobe bacterie, maar óók op het stimuleren van de speekselvloed. Vooral actieve zuurstof is een perfecte vervanger. Oxyfresh en Oxyd8 zijn uitstekende vervangers en hebben wereldwijd miljoenen fans. Lees hier onze zorgvuldig samengestelde top10 van beste mondwaters.