Mondwater Top10? – Beste mondspoeling | Goed of Slecht?

Beste mondwater Top10? Alles over mondspoelingen met of zonder alcohol, fluoride en chloorhexidine.

Slechte adem? Deze 10 tips helpen je ervan af!

mondspoelmiddel tegen slechte ademBeste 10 middelen tegen slechte adem

Stinkende adem ontstaat door bacteriën, die zich met name ophopen tussen de papillen van je tong en in je keelamandelen. Hier worden eiwitten, voedselresten en mondafval omgezet in stinkende gassen. Deze bacteriën kunnen alléén functioneren in een zuurstofloze mondholte en daarom is het belangrijk je mond goed vochtig en zuurstofrijk te houden. Hieronder zie je 10 middelen die je hierbij kunnen helpen!

1: OxyFresh zuurstofspoeling

beste middel slechte ademOxyFresh mondwater bevat zuurstofmoleculen en stimuleert speekselklieren. Wanneer anäerobe bacteriën (verantwoordelijk voor slechte adem) worden geconfronteerd met een vochtige en zuurstofrijke omgeving, sterven ze direct af. Oxyfresh, maar ook Oxyd8 bevatten als enige mondwaters ter wereld zink én actieve zuurstof en werken daarom opmerkelijk beter tegen stinkende mondgeur dan de meeste andere commerciële gorgelmiddelen. (oxyfresh.nl)

 

2: Orabrush tongreiniger

orabrush 2Anäerobe bacteriën bevinden zich met name tussen de ruwe papillen van je tong. Als je je tong uitsteekt zie je meestal een wit laagje. Hier zijn bacteriën druk in de weer mondafval om te zetten in stinkende zwavelgassen. Met Orabrush en Tong Clean Gel kun je deze viezigheid een stuk eenvoudiger van je tong afschrapen dan andere schrapertjes. (www.orabrush.nl)

 

3: OxyFresh mondspray

oxyfresh mondspray 2In een droge mond kunnen bacteriën ongestoord stinkende gassen produceren en tandweefsel aantasten. Met OxyFresh mondspray kun je overdag, op bijvoorbeeld je werk, je mond gehydrateerd houden en voorzien van de nodige zuurstof zodat deze bacteriën geen schijn van kans hebben. (oxyfresh.nl)

 

4: Interdentaal ragen

Wat maar weinig mensen weten is dat bacteriën zich ook bevinden in de sulcus. De sulcus is een 2 mm ruimte tussen de tanden en het tandvlees. Door te ragen, stokeren en flossen kun je bacteriën weghalen die je met de tandenborstel niet bereikt. De nieuwe productlijn van Dentek is goedkoop, fijner in gebruik dan de meeste andere middelen en toch verrassend effectief! De flosproducten van Dentek zijn te koop op Bol.com.

 

5: Nasal Sinus Drops (neusslijm)

nasal sinus dropsIn veel gevallen krijg je slechte adem door de aanvoer van slijm en afvalstoffen vanuit de neus. Dit neusafval (post nasal drip) beweegt zich via de neusholte richting de tong en keelamandelen en is een veelvoorkomende oorzaak van slechte adem. Met een paar druppels California Breath nasal sinus drops vernietig je deze neusbacteriën in een handomdraai zodat ze niet meer voor een slechte adem kunnen zorgen. Je kunt deze sinus drops hier bestellen. (amandelstenenshop.nl)

 

6: Tandsteen haakje Profie

dentek profi

Profi tandsteen haakje

Tanden die bedekt zijn met tandsteen, geven de tanden een ribbelige structuur waardoor bacteriën zich hier gemakkelijk aan kunnen vasthechten. Tandsteen is daarom een veel voorkomende oorzaak van stinkende adem. Met het haakje van Profi kan tandsteen zelf worden verwijderd, omdat het haakje niet zo scherp is als het professionele tandartsmateriaal maar geen schade aan kan richten aan het glazuur (bij normaal gebruik).

 

7: Tongue Drops (vieze tong)

california breath power drops tongAls je je tong hebt schoongepoetst met een Orabrush tongreiniger, dan kun je een paar druppels California Breath Powerdrops Tongue op je tong druppelen. Deze druppels bevatten zuurstof en zink. Actieve zuurstof en zink zijn de 2 beste bestanddelen tegen een witte tong, waardoor je slechte adem effectief bestrijdt.  

 

8: Fruit eten

Fruit bevat enzymen die het speeksel ondersteunen in de strijd tegen bacteriën. Let er wel op dat fruit erg zuur kan zijn en bij langdurige confrontatie met de tanden het glazuur kan aantasten.

 

9: Tandpasta Oxyd8

oxyd 8 plusTandenpoetsen, stoken en flossen zijn belangrijke handelingen in de strijd tegen halitose. Bijna alle tandpasta’s bevatten sodium lauryl sulfaat. Dit schuimmiddel zorgt ervoor dat je mond uitdroogt. In een droge mond ontstaan al snel stinkende gassen. Oxyd8 tandpasta bevat alléén bestanddelen die je mond vochtig houden. Sodium chloride, xylitol en aloë vera zorgen ervoor dat deze tandpasta één van de beste tandpasta’s ter wereld is. (demondzorgzaak.nl)

 

10: Suikervrije kauwgom

kaux kauwgom 1Suikers drogen niet alleen je mond uit, ze worden óók ingezet door anäerobe bacteriën om zich te kunnen voortplanten. Kauw daarom altijd op suikervrije kauwgom. Door te kauwen stimuleer je de speekselklieren. Hoe hoger de speekselproductie in je mond, hoe lager de concentratie bacteriën. Kaux kauwgopm is een populaire chewinggum omdat ze geen vervelende ingrediënten bevat en toch een sterkere concentratie xylitol dan de meeste andere kauwgoms.