Mondwater Top10? – Beste mondspoeling | Goed of Slecht?

Beste mondwater Top10? Alles over mondspoelingen met of zonder alcohol, fluoride en chloorhexidine.

Beste mondwater tegen slechte adem? – Top10!

Beste mondwater tegen slechte adem?

beste mondwater slechte ademEr zijn veel mondspoelingen tegen stinkende adem op de markt, maar welke is superieur? Slechte adem ontstaat in 90% van de gevallen door bacteriën op de tong. Tussen de “tonghaartjes” wordt mondafval door bacteriën omgezet in stinkende zwavellucht. De bacteriële aanslag op de tong schraap je het eenvoudigst weg met een Orabrush en Tong Clean Gel. De grootste bron van stinkende adem is nu weggeveegd. Spoel de overige bacteriën die zich bevinden in de mondholte weg met een mondwater. Welk spoelmiddel werkt beste tegen slechte adem?

 

1: Oxyfresh mondwater = Beste!

beste mondspoeling slechte ademHet mondwater van OxyFresh staat niet zomaar op plaats 1. Oxyfresh is één van de enige spoelmiddelen ter wereld dat slechte adem volledig neutraliseert, zónder dubieuze bestanddelen aan haar formule toe te voegen. Oxyfresh werkt op basis van “actief zuurstof” en zinklactaat. Door te gorgelen met Oxyfresh komt er een explosie van zuurstof vrij in de mond, waardoor de schadelijke bacteriën niet kunnen voortleven en geen slechte ademgassen meer kunnen produceren. Oxyfresh mondspoeling werkt tegelijkertijd hydraterend en verzorgend voor tanden en tandvlees.

 

Oxyd8 plus2: Oxyd8

Ook Oxyd8 is één van de meest gewaardeerde mondspoelingen tegen stinkende ademgeur. Oxyd8 en Oxyd8 Plus behoren bij ‘s werelds beste mondwaters tegen slechte adem. Deze spoelmiddelen bevatten bestanddelen zoals zink, actief zuurstof en tea trea olie, die speciaal gericht zijn op het creëren van een zuurstofrijke en vochtige mondholte waarin bacterien niet kunnen overleven. Meer info

 

Waarom werkt actief zuurstof zo goed tegen mondgeur?

Oxyfresh of Oxyd8 mondwater bevatten géén schurende of schuimende ingrediënten  die bijdragen aan de productie van slechte adem. De meeste commerciële mondwaters bevatten deze ingrediënten wel. Alle bestanddelen van Oxyfresh of Oxyd8 stimuleren de speekselvloed en zorgen voor een vochtige en zuurstofrijke omgeving in de mond, waarin bacteriën geen kans krijgen een stinkende ademlucht te produceren.

 

actieve zuurstofActieve zuurstoftechnologie

Door de flinke hoeveelheden zuurstof die in de mond worden aangebracht door de producten van OxyFresh, sterven anäerobe bacteriën direct af, omdat ze simpelweg niet kunnen overleven in een gehydrateerde en zuurstofrijke omgeving. Dit is waarom de spoelingen, druppels, tandpasta’s en mondsprays met actief zuurstof de méést gewaardeerde producten tegen slechte adem zijn.

 

Alcohol of sodium lauryl sulfaat werkt slechte adem in de hand!

Belangrijk om te vermelden is dat de producten van Oxyfresh of Oxyd8 uiteraard geen alcohol bevatten. Gewoonlijk bevatten de meeste commerciële spoelingen wel alcohol, vanwege haar antibacteriële werking. Hoe dan ook is het belangrijk om te weten dat alcohol de mond uitdroogt, dat (net zoals andere ingediënten die we helaas te vaak tegenkomen in tandpasta’s en mondwaters) bijdraagt aan een slechte adem, doordat ze een zuurstofarme en droge omgeving veroorzaakt.

 

sodium-lauryl-sulfaatSodium lauryl sulfaat

Pas ook goed op voor sodium lauryl sulfaat! Dit schuimende middel kan bijtend zijn en creëert microscopsiche wondjes in je mondslijmvliezen. Het weefsel dat hierbij vrij komt wordt aangewend door bacteriën om zicht voort te kunnen planten. Wanneer je spoelingen en tandpasta’s met alcohol en sodium lauryl sulfaat gebruikt heb je grote kans een chronisch slechte adem te ontwikkelen. De producten van OxyFresh zijn daarentegen uiterst effectief in het creëren van een frisse adem, zonder daarbij de natuurlijke huishouding in de mond te ontregelen of schade te veroorzaken aan het gebit. Bekijk het product op OxyFresh.nl