Mondwater Top10? – Beste mondspoeling | Goed of Slecht?

Beste mondwater Top10? Alles over mondspoelingen met of zonder alcohol, fluoride en chloorhexidine.

Natriumbicarbonaat in mondwater goed of slecht?

natrium bicarbonaatNatriumbicarbonaat

Natriumbicarbonaat (ook wel bakingsoda of zuiveringszout genoemd) wordt veelal toegepast in mondwaters en tandpasta’s, vaak in combinatie met zink. Het neutraliseert de zuurgraad in de mond, verandert ademgeur in niet stinkende ademgeur en maakt je tanden witter. Voor een overzicht van ‘s wereld beste spoelingen klik hier.

In Oxyd8 zit natriumbicarbonaat

In Oxyd8 zit natriumbicarbonaat

Waarom gebruikt men natriumbicarbonaat in mondwater?

Natriumbicarbonaat is een natuurlijke stof en wordt gewonnen uit steenzout. In de medische wereld wordt zuiveringszout onder meer ingezet als middel tegen maagzuur en als kuur ter ondersteuning van de nierwerking. Natriumbicarbonaat is in staat de zuurgraad omlaag en de ph waarde omhoog te brengen. Een hoge zuurgraad in de mond leidt namelijk tot schimmels en een buitensporige groei van anäerobe bacteriën. Zuiveringszout breekt niet alleen tandplak af waardoor je tanden witter worden, maar werkt ook desinfecterend bij ontstekingen. Daarnaast is de oplossing niet prikkelend, lost het taai speeksel op en kan het een droge mond tegengaan.

 

Tandpasta’s

Uit een onderzoek blijkt dat tandpasta’s met 20% of meer natriumbicarbonaat de ademgeur verbeteren tot drie uur na gebruik. Je vindt natrium onder andere terug in Oxyd8 tandpasta.

 

Bijwerkingen

Als je met pure bakingsoda je tanden poetst dan kan dit nadelige gevolgen hebben voor het tandglazuur. Een beetje zout in tandpasta of mondwater kan daarentegen geen kwaad. Voor een lijst met de beste mondspoelingen en vriendelijke ingrediënten klik hier