Mondwater Top10? – Beste mondspoeling | Goed of Slecht?

Beste mondwater Top10? Alles over mondspoelingen met of zonder alcohol, fluoride en chloorhexidine.

Sorbitol in tandpasta’s en mondwaters | alle weetjes over sorbitol

sorbitol mondwaterSorbitol

Sorbitol is een suikervrije zoetmaker, dat niet alleen aan vele mondspoelmiddelen wordt toegevoegd voor de plezierige smaak, maar ook ter voorkoming van uitdroging, waardoor het product langer houdbaar blijft. Het wordt voornamelijk gewonnen uit de wilde lijsterbes, maar ook uit algen, appels, zeewier, kersen, pruimen en peren. Sorbitol vind je ook terug in suikervrije kauwgom en tandpasta. Het heeft verder geen directe invloed op de afname van bacteriën, waardoor sorbitol niet een vereist bestanddeel is voor wanneer men de perfecte mondspoeling wil creëren. Sorbitol is veilig voor het gebit.

 

Minder energie

De zoetstof sorbitol is voedzaam, wordt snel door het lichaam afgebroken en is onschadelijk voor het lichaam. Sorbitol bevat aanzienlijk minder energie dan suiker (slechts 2.5 kilocalorie energie per gram) en wordt daarom onder meer gebruikt in dieetvoeding en light-producten. Sorbitol heeft overigens de voorkeur boven saccharine.

 

Overige informatie

Daarentegen is sorbitol minder zoet dan suiker, waardoor meer sorbitol nodig is om tot dezelfde zoete smaak te komen. Sorbitol wordt mede aangetroffen in reinigingsproducten, omdat het in staat is olie op te laten lossen in water.

 

Bijwerkingen sorbitol

Sorbitol heeft geen bijwerkingen en is onschadelijk voor het gebit. Pas ná het eten van ongeveer 30 kauwgoms met sorbitol kan deze stof maag- of darmklachten. Voor een zorgvuldig overzicht van goede mondspoelingen klik op deze link.