Mondwater Top10? – Beste mondspoeling | Goed of Slecht?

Beste mondwater Top10? Alles over mondspoelingen met of zonder alcohol, fluoride en chloorhexidine.

Beste mondwater? Top10 goede mondspoelingen getest!

Dit zijn de béste 10 mondwaters!

Welk mondwater werkt het best? Wanneer is een mondwater goed? In dit artikel beschrijven we alleen de állerbeste spoelmiddelen! De meeste mondwaters zijn namelijk erg zuur en bevatten agressieve ingrediënten zoals alcohol, chloorhexidine, of kleurstoffen. Gebruik deze spoelingen liever niet, want ze kunnen je tanden en mondweefsels aantasten. Hieronder zie je de Top10 van best geteste mondwaters.

 

1. OxyFresh® = BESTE MONDWATER

beste mondwater

Beste mondwater

De terechte nummer 1 is OxyFresh mondwater. Niet zomaar is OxyFresh de méést gekozen mondspoeling. Bacteriën die verantwoordelijk zijn voor slechte adem, ontstoken tandvlees en tandbederf kunnen alléén schade aanrichten in een droge en zuurstofloze mondholte. OxyFresh bevat een flinke dosis hydraterende zuurstof waardoor bacteriën DIRECT afsterven! Daarnaast bevat OxyFresh als één van de enige mondwaters ter wereld géén enkel ingrediënt met bijwerkingen. 100% natuurlijk, dierproefvrij. Meer info: oxyfresh.nl

 

2. Oxyd8 Regular

Ook Oxyd8 is gebitsvriendelijk en werkt net als OxyFresh op basis van actief zuurstof en zink. Het boekt uitstekende resultaten tegen een droge mond, slechte adem en ontstoken tandvlees.

Het enige verschil met OxyFresh is dat de Oxyd8 spoeling een neutrale milde smaak heeft en Oxyfresh iets frisser aanvoelt. Oxyd8 is niet zuur en geeft geen aanslag op de tanden waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik. Oxyd8 is in Nederland te koop op amandelstenenshop.nl

 

3: Oxyd8 Plus

Oxyd8 plusNaast Oxyd8 is er nu ook Oxyd8 Plus. Deze plusversie is iets krachtiger tegen bacteriën dan de gewone Oxyd8, maar staat vanwege de hogere prijs op plaats 3. Oxyd8 Plus bevat net zoveel zuurstofmoleculen als Oxyd8 en Oxyfresh, maar hieraan zijn de extra antibacteriële ingrediënten green tea, aloë vera, tea tree olie en xylitol toegevoegd. Deze samenstelling elimineert niet alleen de hevigste vormen van slechte adem, het voorkomt óók een droge mond, ontstekingen en tandbederf. (oxyd8plus.nl)

 

4. Periotherapy

periotherapyEen van de beste spoelmiddelen op de markt tegen ontstoken tandvlees is PerioTherapy mondwater. Ook deze fabrikant heeft begrepen dat actieve zuurstof net zoveel antibacteriële kracht heeft als bijvoorbeeld chloorhexidine, maar geen bijwerkingen bevat (zoals de meeste spoelwaters wel hebben). In Periotherapy zit oxychloride, zink, natriumbicarbonaat en tea tree olie. Deze stoffen hebben een verzorgende werking op geïrriteerd, bloedend en ontstoken tandvlees. Periotherapy is één van de enige mondwaters (tegen ontstekingen en schimmels) ter wereld, zónder schadelijke gevolgen voor gebit. (periotherapy.nl)

 

5: Aloë Dent

De spoeling van Aloë Dent bevat géén active oxygen of zink, waardoor de bacteriële werking in onze optiek minder sterk is dan die van Oxyfresh, maar stoffen als chlorofyl, xylitol, tea tree olie, zoethout en aloë vera vind je hier wél in terug. Er zit in dit spoelwater géén enkel ingrediënt waarvan je bijwerkingen kunt krijgen en is daarom geschikt voor dagelijks gebruik.

Rectificatie 29-5-2017. Let op. Berichten op internet van oplettende gebruikers waarschuwen voor het gebruik van Aloe Dent. Deze schijnt een kankerverwekkende stof te bevatten. Het gaat om de stof Sodium Hydroxymethylglycinate. Echte harde bewijzen zijn nog niet gevonden, wordt vervolgd.

 

6: Bluem

Op de zesde plaats staat Bluem. Voor mensen met implantaten kan Bluem een uitkomst zijn. Hoewel géén fabrikant de active oxygen formule van OxyFresh heeft weten te evenaren komt Bluem dichtbij. Bluem mondwater bevat net als OxyFresh, reinigende actieve zuurstofmoleculen, maar dan gewonnen uit honing. Bluem spoelmiddel bevat daarentegen bestanddelen zoals parabenen en sodium lauryl sulfaat. Deze 2 ingrediënten zijn voor veel mensen een reden dit mondwater niet te gebruiken.

 

7: Listerine Zero

Johnson en Johnson Listerine Zero is vooral samengesteld op basis van oliën. Zero betekent dat er géén alcohol, chloorhexidine, of peroxide in zit. Gerectificeerd op 16-1-2015: Volgens dit onderzoek heeft Listerine Zero géén effect op het verdrijven van bacteriën. Daarnaast heeft het een ph waarde van 4.4. Een ph waarde onder de 5,5 zorgt ervoor dat tandglazuur oplost!

 

8:Ultradex

Ultradex mondwater werkt op basis van actieve zuurstof door de stof chlorinedioxide. Chlorinedioxide evenaart de sodium chlorite formule van Oxyfresh niet, maar is een stuk effectiever dan de gemiddelde spoeling. Houd er overigens rekening mee dat Ultradex menthol, citroenzuur, saccharine en methylparabenen bevat. Met name saccharine is voor veel mensen een reden dit spoelmiddel niet te kopen.

 

9. O7 active

O7 Active werkt op basis van sodium chloride. Deze stof zorgt ervoor dat er actieve zuurstof vrijkomt in de mond. Anäerobe bacteriën houden niet van zuurstof. O7 active bevat overigens sodium lauryl sulphate, sodium perborate, methylparaben en saccharine. Lees hier waarom ingrediënten als sodium lauryl sulfaat volgens sommige specialisten mogelijkerwijs voor problemen zorgen.

 

10. 10Quist

Oók 10Quist werkt op basis van chlorinedioxide, maar evenaart de gestabiliseerde chlorinedioxide formule van Oxyfresh niet. Wél hebben deze zuurstofmoleculen een antibacterieel en genezend effect. De bestanddelen van 10Quist keelspoeling zijn veilig. Rectificatie van dit bericht op 16-12-2014. Uit dit onderzoek komt naar voren dat de ph waarde van 10Quist 3,8 bedraagt. Dit betekent een hoge zuurgraad hetgeen tandglazuur mogelijkerwijs kan aantasten. Een ph waarde onder de 5,5 zorgt er namelijk voor dat tandglazuur overgaat in een oplossing. 

 

Tot slot

Wil je een veilige en effectieve mondspoeling met een neutrale ph waarde, dan kom je al gauw terecht bij Oxyfresh, Oxyd8 en Oxyd8 Plus.