Mondwater Top10? – Beste mondspoeling | Goed of Slecht?

Beste mondwater Top10? Alles over mondspoelingen met of zonder alcohol, fluoride en chloorhexidine.

Beste mondwater? Top10 goede mondspoelingen getest!

Dit zijn de béste 10 mondwaters

Welk mondwater werkt het best? Wanneer is een mondwater goed? In dit artikel beschrijven we alleen de állerbeste spoelmiddelen. De meeste mondwaters zijn namelijk erg zuur en bevatten agressieve ingrediënten zoals alcohol, chloorhexidine, of peroxide. Gebruik deze spoelingen liever niet, want ze kunnen je tanden en mondweefsels aantasten. Hieronder lees je de Top10 van best geteste mondwaters.

 

1. OxyFresh® = BESTE MONDWATER

beste mondwater mondspoelingDe terechte nummer 1 is OxyFresh mondwater. Niet zomaar is OxyFresh de méést gekozen mondspoeling. Bacteriën die verantwoordelijk zijn voor slechte adem, ontstoken tandvlees en tandbederf kunnen alléén schade aanrichten in een droge en zuurstofloze mondholte. OxyFresh bevat een flinke dosis actief zuurstof waardoor bacteriën DIRECT afsterven. Daarnaast bevat OxyFresh als één van de enige mondwaters ter wereld géén enkel ingrediënt met bijwerkingen. 100% natuurlijk, dierproefvrij. Oxyfresh.nl

 

2. RyttPro Fresh Breath Oral Rinse


Ook RyttPro is gebitsvriendelijk en effectief tegen een slechte adem. RyttPro bevat CPC, zink en chlorine dioxide. Het boekt uitstekende resultaten tegen een droge mond, slechte adem en ontstoken tandvlees. Het verschil met OxyFresh is dat RyttPro een milde smaak heeft en Oxyfresh iets frisser aanvoelt. RyttPro is niet zuur en geeft geen aanslag op de tanden waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik.

 

3: OraLieve Mondwater

Oralieve bevat bio-actieve enzymen zoals lactoperoxidase en lactoferrine en is vooral ontworpen voor mensen die last hebben van een droge mond.

Samen met de bestanddelen aloë vera, xylitol en fluoride wordt het speeksel ondersteunt om je mond gezond te houden. Alcoholvrij.

 

4. Periotherapy

Een van de beste spoelmiddelen op de markt tegen ontstoken tandvlees is PerioTherapy mondwater. Ook deze fabrikant heeft begrepen dat actieve zuurstof net zoveel antibacteriële kracht heeft als bijvoorbeeld chloorhexidine, maar geen bijwerkingen bevat (zoals de meeste spoelwaters wel hebben). In Periotherapy zit oxychloride, zink, natriumbicarbonaat en tea tree olie. Deze stoffen hebben een verzorgende werking op geïrriteerd, bloedend en ontstoken tandvlees. Periotherapy is één van de enige mondwaters (tegen ontstekingen en schimmels) ter wereld, zónder schadelijke gevolgen voor gebit. (demondzorgzaak.nl)

 

5: JuliBrite Whitening Oral Rinse

De spoeling van JuliBrite bevat géén active oxygen of zink, waardoor de bacteriële werking in onze optiek minder sterk is dan die van Oxyfresh, maar stoffen als xylitol, kokosolie, tea tree olie, zoethout en aloë vera vind je hier wél in terug. Er zit in dit spoelwater géén enkel ingrediënt waarvan je bijwerkingen kunt krijgen en is daarom geschikt voor dagelijks gebruik.

 

6: Bluem

Op de zesde plaats staat Bluem. Voor mensen met implantaten kan Bluem een uitkomst zijn. Hoewel géén fabrikant de active oxygen formule van OxyFresh heeft weten te evenaren komt Bluem dichtbij. Bluem mondwater bevat net als OxyFresh, reinigende actieve zuurstofmoleculen, maar dan gewonnen uit honing. Bluem spoelmiddel bevat daarentegen bestanddelen zoals parabenen en sodium lauryl sulfaat. Deze 2 ingrediënten zijn voor veel mensen een reden dit mondwater niet te gebruiken.

 

7: Listerine Zero

Johnson en Johnson Listerine Zero is vooral samengesteld op basis van oliën. Zero betekent dat er géén alcohol, chloorhexidine, of peroxide in zit. Gerectificeerd op 16-1-2015: Volgens dit onderzoek heeft Listerine Zero géén effect op het verdrijven van bacteriën. Daarnaast heeft het een ph waarde van 4.4. Een ph waarde onder de 5,5 zorgt ervoor dat tandglazuur oplost.

 

8:Ultradex

Ultradex mondwater werkt op basis van actieve zuurstof door de stof chlorinedioxide. Chlorinedioxide evenaart de sodium chlorite formule van Oxyfresh niet, maar is een stuk effectiever dan de gemiddelde spoeling. Houd er overigens rekening mee dat Ultradex methylparabenen bevat. Voor veel mensen een reden dit spoelmiddel niet te kopen.

 

9. O7 active

O7 Active werkt op basis van sodium chloride. Deze stof zorgt ervoor dat er actieve zuurstof vrijkomt in de mond. Anäerobe bacteriën houden niet van zuurstof. O7 active bevat overigens sodium lauryl sulphate, sodium perborate, en methylparaben. Lees hier waarom ingrediënten als sodium lauryl sulfaat volgens sommige specialisten mogelijkerwijs voor problemen zorgen.

 

10. 10Quist

Oók 10Quist werkt op basis van chlorine dioxide, maar evenaart de gestabiliseerde chlorinedioxide formule van Oxyfresh niet. Wél hebben deze zuurstofmoleculen een antibacterieel en genezend effect. De bestanddelen van 10Quist keelspoeling zijn veilig.

Rectificatie van dit bericht op 16-12-2014. Uit dit onderzoek komt naar voren dat de ph waarde van 10Quist 3,8 bedraagt. Dit betekent een hoge zuurgraad hetgeen tandglazuur mogelijkerwijs kan aantasten. Een ph waarde onder de 5,5 zorgt er namelijk voor dat tandglazuur overgaat in een oplossing. 

 

 

Tot slot

Wil je een veilige en effectieve mondspoeling met een neutrale pH-waarde, dan kom je al gauw terecht bij Oxyfresh, RyttPro en JuliBrite.