Mondwater Top10? – Beste mondspoeling | Goed of Slecht?

Beste mondwater Top10? Alles over mondspoelingen met of zonder alcohol, fluoride en chloorhexidine.

Top10 Mondwaters Ontstoken Tandvlees 2018

Wat is het beste mondwater tegen ontstoken tandvlees?

 

Het afgelopen jaar is ons de vraag vaak gesteld; wat is het beste mondwater tegen ontstoken tandvlees?

Een terechte vraag want bijna alle mondwaters tegen ontstoken tandvlees bevatten ‘agressieve’ stoffen zoals chloorhexidine, alcohol, SLS of waterstofperoxide.

Let op voor sommige stoffen

Deze bestanddelen roeien de gehele mondflora uit en maken geen onderscheid tussen de goede en slechte bacteriën. Dit kan een probleem kan zijn, goede bacteriën heb je immers nodig voor het creëren van sterk tandvlees.

Tegelijkertijd bevatten deze (vaak chemische stoffen) nare bijwerkingen zoals verkleuring van tanden, brandend mondslijmvlies, smaakvervaging, uitdroging en een pijnlijke en zwarte tong.

We bekeken 75 spoelmiddelen

Om de vraag goed te kunnen beantwoorden bekeken we zo’n 75 spoelmiddelen op basis van reviews, zuurgraad, ingrediënten en actieve stoffen.

De volgende 2 antibacteriële mondspoelmiddelen vielen daarbij positief op. Zowel PerioTherapy als OxyFresh hebben Active Oxygen als uitgangspunt: met behulp van zuurstof worden alleen de schadelijke bacterien uitgeschakeld en blijft het ecosysteem in de mond behouden.

1. PerioTherapy gezond tandvlees kit

perio tandvleesontsteking mondspoelmiddel

PerioTherapy mondwater is in Amerika het meest verkochte mondwater tegen tandvleesontstekingen en nog niet zo lang ook verkrijgbaar in Nederland.

De actieve stoffen zijn: cetylpyridiniumchloride, zinkgluconaat, actieve zuurstof.

Deze combinatie heeft een helend en verzorgend effect op het tandvlees en vernietigt anäerobe bacteriën.

PerioTherapy bevat geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen, alcohol, saccharine, sodium lauryl sulfaat of aspartaam

Te bekijken op PerioTherapy.nl of DeMondzorgzaak.nl

2. OxyFresh gezond tandvlees kit

ontstekingsremmend mondwaterDe OxyFresh-Gezond-Tandvlees-Kit bestaat uit een tandvleesgenezende gel en een ontsmettend spoelmiddel.

Je poetst eerst je tanden. Vervolgens plaats je de mouth tray met OxyFresh Pro Relief Gel op je gebit en tandvlees. Laat de gel een paar minuten goed inwerken. Spoel vervolgens na met OxyFresh mondwater. Blijf overdag goed rageren en stokeren, ook op de plekken waar het tandvlees geïrriteerd is.

Ingrediënten: actieve zuurstof, foliumzuur, aloë vera, zinkacetaat.

OxyFresh is overigens niet toevallig het best verkochte mondwater op bol.com. Het werkt snel, effectief en is mondvriendelijk. Te bekijken op bol.com of oxyfresh.nl.

Tot slot

Neem bij een ernstige tandvleesontsteking contact op met je tandarts. Om een ontsteking tegen te gaan zal vaak eerst een gebitsreiniging moeten worden toegepast. Met een goede mondspoeling en de juiste mondhygiëne kan vervolgens het tandvlees snel genezen.